auto starten met rijles

Je eerste rijles

Tijdens je eerste rijlessen bij de beste rijschool van Almere 2017 zal het starten van de auto misschien wel een uitdaging zijn. Er zit een bepaalde volgorde in en er zijn een aantal handelingen en controles die je moet uitvoeren.

Als je al wat meer ervaring hebt met autorijden, zal het starten en afzetten van de auto vanzelf gaan. Maar in het begin is het lastig omdat je de volgorde nog even door moet krijgen.

Als je in de auto stapt, ga je als eerst de gordel om doen. Dan heb je dat vast gedaan. Dan kan je je stoel goed zetten en eventueel het stuur. Wat je daarna doet, is de spiegels afstellen. De buitenspiegels en de binnenspiegel. Het is belangrijk deze goed af te stellen, omdat je anders niet genoeg ziet. Dat kan gevaarlijk zijn tijdens het rijden.

Het is belangrijk om te allen tijde tijdens het starten je voeten op de rem en de koppeling te hebben. Als de auto dan per ongeluk nog in de versnelling staat, kan de auto niet vooruit schieten. Op zich is dat niet zo heel erg, tenzij er toevallig iets voor de auto staat.

Als je de pedalen hebt ingedrukt kun je de motor starten. Wat je dan ook niet moet doen, is de sleutel te lang naar voor drukken als je de motor al gestart hebt. Anders kan je namelijk de startmotor kapot maken. Dat is niet iets wat je wil.

Als je de motor gestart hebt kun je de lichten aan zetten. Doe dit niet voordat je de auto gestart hebt, want dan kan je de lampen kapot maken.

Je kunt nu de auto in de versnelling zetten en de handrem eraf halen. Als je dit hebt gedaan kun je je knipperlicht eventueel aanzetten en wegrijden.

Dat is alles wat je hoeft te doen.