stinkende wasmachine

Een wasmachine schoonmaken doe je zo!

Gebruikt u ook van die dure wasmiddeltoevoegingen om uw wasmachine kalkvrij te houden? Dat is helemaal niet nodig als u het volgende doet!

  • Gebruik bij de was een kopje natuurazijn in plaats van wasverzachter. Uw was gaat daar niet zuur van ruiken, maar u ontvet uw was en uw wasmachine in een keer. Let op! Gebruik hiervoor natuurazijn en geen schoonmaak azijn. Dit laatste middel kan de rubbers van uw machine aantasten.
  • Draai uw wasmachine eens op de hoogste temperatuurstand en leg een vaatwasmiddeltablet in uw trommel. Zo bent u er zeker van dat uw machine ontkalkt wordt, en geheel vetvrij is van binnen.

Vindt u ook dat uw wasmachine muf ruikt of zelfs stinkt?

Dit komt vaak door het gebruik van vloeibare wasmiddelen of pods in combinatie met een lage wastemperatuur. Het water wordt simpelweg niet heet genoeg om alles volledig op te lossen en zo blijft er bij iedere wasbeurt een restant achter van vuil en vet. Hierdoor slijten de lagers sneller.

  • Draai regelmatig, maar zeker eenmaal per 10 wasbeurten een kookwas, desnoods met een lege machine. Zo lost alle achtergebleven smurrie op.
  • Draai eens een lege machine op kookwas met een vaatwasmiddeltablet in uw trommel. Uw hele machine is weer kraakhelder.
  • Draai eens een kookprogramma met een handvol zuivere soda. Ook hiermee voorkomt u stank in de machine.

    Wist u dat er na iedere was ongeveer een halve liter water achterblijft in uw machine? Zeker als u uw machine niet iedere dag gebruikt kan dit flink gaan stinken! Laat dit water via de voorkant van uw machine met het aftapslangetje naast uw afvoerpomp weglopen in een platte ovenschaal of lege drankfles. Giet vervolgens een emmertje heet water met soda in uw machine, laat dit minstens 1 uur in de machine staan en pomp dit water vervolgens af. Weg zijn alle stinkende algen!

Heeft u nou toch problemen met uw wasmachine en woont u in Den Haag of Utrecht, dan kunt u ook natuurlijk ook altijd de monteurs bellen van WRC (De Witgoed Reparatie Centrale). Bel bijvoorbeeld voor een wasmachine reparatie Den Haag of een wasmachine reparatie Utrecht als u in het midden van het land woont. Zij helpen u gegarandeerd snel, tegen eerlijk tarief, en met garantie.