sloten-kopen

Slot kopen. Waar let je op?

Sloten zijn er tegenwoordig echt in alle soorten en maten. Het is best handig als je iets weet van sloten. Als je een nieuw huis gaat kopen wil je misschien de sloten laten vervangen door slotenmakers in Almere? Misschien zijn ze oud en versleten, misschien ben je bang dat de vorige eigenaar nog een sleutel heeft. Als je dat dan wil, wil je misschien besparen op de kosten en de sloten zelf vervangen. Maar als je niet weet welke sloten je nodig hebt, wordt dat moeilijk.

Je kunt natuurlijk de eerste bouwmarkt in lopen die je te binnen schiet, maar dat betekent niet dat je met de juiste sloten terug komt. Er hangen allerlei soorten sloten, maar welke moet je nu kiezen? Je kunt natuurlijk je slot uit de deur halen en meenemen, maar dan moet je dus iemand hebben die op jouw huis kan passen.

Kies nooit het eerste slot dat je ziet. Het is namelijk belangrijk om je te oriënteren op merken en op soorten sloten. Niet elke soort slot past op jouw deur namelijk. Het heeft te maken met een aantal maten.  Ook is het belangrijk om te letten op het SKG-keurmerk. Sloten worden soms gekeurd namelijk. Dan wordt het slot getest op een aantal vlakken. Als het slot voldoet, krijgt het een keurmerkje mee en een aantal sterren. Het aantal sterren geeft aan hoe goed het slot jouw huis beveiligd. Het maximum aantal sterren is drie.

Als je denkt dat het niet gaat lukken om zelf een slot uit te zoeken, vraag dan bijvoorbeeld een slotenmaker Lelystad om hulp. De slotenmaker weet alles van de sloten en verschillende merken. Hij kan verschillende sloten voor jou meenemen en deze aan jou laten zien. Zo heb je keus uit een aantal sloten die op jouw deur passen. De slotenmaker kan deze uiteraard ook plaatsen.