hardloop-accessoires

Handige accessoires voor hardlopers

Hardlopen kan veel leuker zijn als je tijdens het hardlopen, naast jouw schoenen en kleding, de juiste accessoires meeneemt. Hieronder hebben we een lijst van accessoires waarvan wij denken dat het jouw hardloopervaring een stuk leuker en spannender zal maken.

Hartslagmeter

Deze accessoire is ideaal voor hardlopers, opdat ze gemakkelijk de effectiviteit kunnen meten van de workout die ze hebben gedaan. Met behulp van de hartslagmeter kan de hardloper geinformeerd worden of ze wel of niet te hard getraind hebben. Daarnaast kunnen ze ook gemakkelijker binnen de doelstelling van de inspanning blijven, bijvoorbeeld voor het verliezen van gewicht. Het mooiste van alles is, dat de hardloper zijn hartslag tijdens het hardlopen kan meten.

Sporthorloge voor hardlopers

Veel hardlopers houden ervan om terwijl ze aan het hardlopen zijn hun tijden op te meten, dus dat maakt het sporthorloge een belangrijke accessoire tijdens het hardlopen. Veel hedendaagse sporthorloges beschikken over functies die iedere hardloper nodig heeft, zoals een stopwatch, lap/split tijd en countdown timer. Andere modellen hebben tevens een alarm en zijn waterdicht.

Snelheidsmeter

Als je over een groter budget voor jouw hardloopaccessoires beschikt en je wilt voor meer dan een eenvoudig sporthorloge gaan, schaf dan een snelheidsmeter aan. Een snelheidsmeter kan automatisch met behulp van een bewegingssensor en computerchip jouw snelheid, tempo, afstand en calorieverbranding meten. Als je jouw snelheidsmeter met een borstband combineert, dan wordt het jouw alles in één snelheidsmeter, hartslagmonitor en horloge.

Zonnebril

Een zonnebril kan de hardloper beschermen tegen de gevaarlijke UV stralen. Je moet er op verdacht zijn dat teveel UV stralen jouw ogen kunnen overbelasten en naast nachtblindheid zowel netvlies- als hoornvliesbeschadigingen kunnen veroorzaken. Wees er zeker van dat je over een maximum UV bescherming beschikt als je jouw sportzonnebril aanschaft. Kies voor één met een wraparound stijl, die daardoor niet kan vallen terwijl je hardloopt en tevens maximaal UV blokkeert.

Sokken

Als je het aan de meeste ervaren hardlopers vraagt, zullen ze jou vertellen dat sokken één van de belangrijkste accessoires is die je nodig hebt tijdens het hardlopen. De juiste sokken kiezen hangt af van overwegingen zoals dikte, kleur, enzovoort.

 • Training en racing sokken
  Als je sokken voor jouw dagelijkse training wilt aanschaffen, kies dan voor sokken die extra vulling in de hiel en het voorste gedeelte van de voet hebben. Kies voor dunnere soorten als je sokken aanschaft voor racing doeleinden.
 • Blaarvrije sokken
  Als je jouw voeten tegen blaren wilt beschermen, kies dan sokken met dubbele lagen uit. Dit type sokken heeft een binnenlaag die contact houdt met jouw voet en een buitenlaag voor het contact met jouw trainingsschoen.
 • Sokken voor een warm of koel gevoel
  Hardloopschoenen zijn ontworpen om via zijn nylon mesh bovenlaag tijdens het hardlopen luchtcirculatie om jouw voet toe te staan. Dit zal jouw voeten in de koude maanden of winter koud laten aanvoelen. Om die reden zullen dikkere, gevulde sokken jouw voeten wel warm houden tijdens het hardlopen.
 • Kleur
  Sokken voor hardlopen worden standaard in het wit geleverd. Daarnaast wordt voor het off-road hardlopen ook andere kleuren zoals zwart, grijs en blauw aangeboden.